Omfugning – sådan gør du det selv – billigt


omfugning sådan gør du det selv billigt

Når mørtelfugerne mellem murstenene i dit hus begynder at ældes, smuldrer de sammen og revner. Du har måske overvejet at få en murer til at reparere din mur og fundet ud af at det koster en lille formue.

Hvis du ikke har penge til at få din lokale murer til at udføre murreparationer for dig, skal du ikke bekymre dig. At reparere dine fuger er noget, du kan gøre selv.


Det tager lidt tid og kræfter, men alt i alt er det ikke så svært. 

Her er en lille trin-for-trin-guide til hvordan du gør.

Trin 1 fjern de gamle fuger.

Det aller første, du skal gøre, er at fjerne de gamle, grimme og smuldrende mørtelfuger. Hvis din mørtel tilfældigvis er kalkmørtel, vil dette være meget let at gøre.

Du kan fjerne mørtlen ved hjælp af en stor hammer og mejsel eller endda med et bræt med et søm igennem, hvor søm spidsen kradser fugerne ud.


Uanset hvilket værktøj du bruger, skal du sørge for at fjerne de gamle mørtelfuger, til en dybde på mindst 15 mm, helst 20 mm. 

Når du har fjernet den gamle mørtel, børstes væggen ned en kost og derefter spules den med en vandslange for at fjerne eventuelle rester af løs mørtel, snavs og støv.

Trin 2 Lav din mørtelblanding.

For at udskifte de knækkede, smuldrende mørtelfuger skal du lave en helt ny mørtelmix. Sørg for at lave nok mørtelblanding til at udfylde alle mørtelfuger på din mur.

Et godt blandingsforhold er 8 dele mørtel til 1 del cement.

Dette blandes op i en spand med noget vand, og du kan med fordel bruge et piskeris på din skruemaskine når du skal blande det sammen, da blandingen hurtigt bliver meget træg at røre rundt i.

Se evt. denne video:Trin 3 Omfugning

Inden du begynder at omfuge din mur, skal du beslutte, hvilken finish du ønsker.

For at omfuge dine fuger skal du bruge en murske til at komme din mørtelblanding på, mens du arbejder.

Du har også brug for en fugeske for at skubbe mørtlen inde i samlingerne.

Hvis du virkelig ønsker at fremskynde processen, kan du købe eller leje en mørtelpistol.

Uanset hvilken metode du bruger, skal du sørge for at skubbe mørtel blandingen helt ind på bagsiden af ​​samlingerne. Tryk på den våde mørtelblanding for at sikre, at den er fin og stram, og for at skubbe lufthuller ud.

Når du har lavet dine nye fuger er det smart at børste væggen ned for at fjerne overskydende klatter af våd mørtelblanding, der sidder på murstenene.

Derefter skal du lade alt tørre i mindst 24 timer. Når dine vægge er tørret, finder du muligvis mørtelrester på dine mursten.

Derfor er det vigtigt at muren bliver vasket ned med en saltsyre/vand blanding, så du får et smukt, rent finish.

Kom en lille sjat saltsyre i en spand vand. Sørg for at have støvmaske, handsker og beskyttelsesbriller på, når du gør dette. En masse dampe stiger fra syren, når du hælder.

Sprøjt det sure vand på væggen, og lad syren sætte sig i væggen i cirka 10 minutter.

Derefter skal du vaske væggen med en vandslange og en børste.

Og nu skulle du gerne have en ny og smuk mur.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Recent Content