Omfugning – Hvornår er det ikke en god løsning


omfugning - hvornår er det ikke en god løsning

Dit murværk har rigtig godt af, at få repareret slidte fuger. Det er med til at beskytte muren imod fugtskader og murbier. Men nogle gange er omfugning ikke den bedste løsning. Læs med her og find ud af hvorfår.

Omfugning hvornår er det ikke en god idé

Omfugning kan være en rigtig god løsning, på de retter problemer, men hvis du opdager, revner i din trappe, eller revner op langs muren, vil omfugning ikke hjælpe dig.

Lige ledes vil udskiftning af beskadigede mursten, ikke nødvendigvis løse dit problem. Hvis problemet f.eks skyldes fugt, eller fundament problemer.

Læs videre og bliv klogere på hvornår det IKKE er godt at omfuge.

Læs også:

Er gamle fuger skyld i fugtproblemer?

Sådan fungerer omfugningsprocessen

Omfugning er et støvende og omfattende arbejde. Hvis man har et stort område, der trænger til nye fuger, kan det være værd at overveje professionel hjælp.

Der med ikke sagt, at du ikke kan gøre det selv. Det har jeg selv gjort, så selvfølgelig kan du også. Du skal bare være klar over at det tager tid.

Man starter med at tage de gamle fuger ud. Enten med hammer og mejsel, eller med en vinkelsliber.

Denne del af arbejdet, støver helt vildt meget, så sørg for at bruge beskyttelsesbriller eller find en god maske der dækker både øjne og mund.

Hvis der er ødelagte sten, tages de ud med hammer og mejsel.

Når alle de beskadigede dele er fjernet, skal samlingerne renses og fejes fri for snavs, så den ny blandede mørtel kan påføres.

Denne nye mørtel fylder leddene, hvor den beskadigede mørtel er fjernet, hvilket giver en helt ny holdbarhed og æstetisk udtryk til dit murværk.

omfugning - hvornår er det ikke en god løsning

Ulemperne ved omfugning

Til den rigtige type af skader på murværk, er omfugning virkelig en god ting, men der er stadig nogle ulemper, du skal overveje, før du går igang med arbejdet

Farveforskelle

Udskiftning af fuger med en forkert mørtelfarve ændrer udseendet på dit murværk.

Dette kan få en reparation til at ses meget tydeligt.

Det er derfor vigtigt, at du prøver at matche den originale mørtelfarve så godt som muligt.

Gør det ordentligt, eller kan det ses.

Man skal holde tungen lige i munden, når man omfuger sit hus, eller dele af sit hus. Det kan være svært at lave den helt samme fugetykkelse, som den originale, så det er med at gøre sig umage.

Hvis det går galt, ser de udskiftede mørtelfuger muligvis ikke så pæne ud, eller de kan have en anden tykkelse sammenlignet med det oprindelige fuge arbejde og det pynter jo ikke lige frem.

Nye fuger kan let gå i stykker

Det er vigtigt, at sætte sig godt ind i omfugnings processen, inden man går i gang.

For ellers kan man komme til at lave skader, som kan resultere i, at man bliver nød til at starte forfra.

Læs også:

Den bedste tid på året til omfugning.

omfugning - hvornår er det ikke en god løsning

Hvornår skal du undgå at omfuge dit murværk?

En af de værste ting, du kan gøre med hensyn til holdbarheden af ​​dit murværk, er at ignorere underliggende problemer og forsøge at ordne alt med omfugning.

Fundamentproblemer begynder ofte som revner, der bevæger sig op ad en bygnings vægge, hvilket får folk til straks at tænke, at omfugning kan løse problemet.

Omfugning genopretter kun fugerne, så enhver anden skade fortsætter med at forværres, hvilket til sidst får hele muren til at revne.


Omfugning er IKKE den bedste løsning hvis:

  • Du kan se løse mursten. Omfugning er ikke nok, hvis du opdager mursten der sidder så løse at du kan tage dem ud med fingrene.
  • Du opdager trappe trinnede revner. Hvis du opdage revner der går op langs trappen strukturen, kan dette være et tegn på fundamentskader.
  • Murstenene smuldre. Smuldrende mursten, kan være et tegn på vandskade. Det ses ved at murstenes overflade skræller, springer eller flager af.
  • Muren ser ud til at være skæv. Hvis du bemærker, at murværket ser ud til at være skævt, bliver du nødt til at løse dette problem, før du nogensinde bruger tid og penge på at omfuge.
  • Murstenene viser tegn på skader. Hvis murstenene ser ud til at være løse, revnet eller på anden måde beskadiget, er omfugning ikke nøglen til at løse det aktuelle problem.


One thought on “Omfugning – Hvornår er det ikke en god løsning

  1. Tjek lige den nye Scala Simplex fugefarve kuffert her på YouTube:

    https://youtu.be/-RNvE33xEd8

    Vh Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Recent Content