Hvordan kommer man af med murbier


hvordan kommer man af med murbier

Hvordan kommer man af med murbier. Murbierne kan både flytte ind i revnede mursten, huller i muren og hvis mørtlen er meget dårlig, kan de grave huller i den og lægge deres æg dér. Der er en række forskellige arter af bier, der gør dette, men den mest almindelige har det videnskabelige navn Osmia rufa.

Læs også:

Hvad gør man ved murbier?

Udseende og historie

Ved første øjekast, ligner murbier meget helt almindelige honningbier og deler også den samme bløde brune og gule farve. Hvepse er mere lyse gule og sorte.

Selvom murbier ligner almindelige honning bier, er de slet ikke ens. Murbier er enspændere og danner ikke sociale kolonier, som vi forbinder så meget med honningbier og almindelige hvepse.

Man kan sagtens tro at der er tale om en hel koloni af murbier, i ens murværk, men det er bare mange enkelt individer, der bor meget tæt sammen.

Det naturlige habitat for murbier er jordbanker og bløde udsatte klipper, hvor den kvindelige bi graver sig ind.

Hun bygger en række tunneler eller gange om foråret, hvor de kan lægge sine æg, hvorfra de nye voksne kommer.


Hvordan kommer man af med murbier

Hvordan kommer man af med murbier

Den eneste effektive måde at forhindre disse bier på er at omfuge områder med blød og porøs mørtel, da bierne kun kan grave sig ind i forholdsvis svage materialer.

Fugerne skal rives ud til en dybde på 15 mm og fuges igen med en mørtel, der ikke er for stærk til murstenene, men hårdt nok til at modvirke bierne.

Læs mere om hvordan du kan omfuge billigt, lige her

Murbier lægger også æg i gamle borede huller i mursten og huller omkring vinduer og dørkarme.

Omfugings arbejde udføres bedst i sensommeren, efter at bierne har ophørt deres aktiviteter, men før muligheden for frostskader.

Sprøjtning med insektgift har ingen varig virkning.

Mørtelbier er ikke aggressive, de har en brod, men er ude af stand til at gennembore den menneskelige hud og er derfor uskadelige og mere af et generende insekt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Recent Content