Er gamle fuger skyld i fugtproblemer?


er gamle fuger skyld i fugtproblemer

Gennemtrængende fugt er forårsaget af vandindtrængning fra ydersiden af ​​en bygning til indersiden. Der er mange årsager til gennemtrængende fugt, og en, som man støder på regelmæssigt, er gamle slidte fuger

Problemer med fugt gennemtrængning som følge af dårlige fuger, er en af ​​de letteste ting at gøre noget ved, men kun hvis man handler hurtigt.

Hvis du lader det være for længe, ​​kan hele muren blive kompromitteret, du vil ikke bare få fugtskader, men også alvorlige strukturelle problemer.

Det er meget hurtigere, lettere og billigere at udskifte ‘en mursten end at reparere en hel mur, for ikke at nævne skader fra gennemtrængende fugt i dit hus.

Læs også:


Hvorfor er det så vigtigt med gode fuger?

I følge environpropertyservices.co.uk er mursten lavet af en porøs ler. Nogle mursten er mere porøse end andre afhængigt af de anvendte materialer og hvordan de fremstilles.

Alle mursten er fulde af kapillærer, der suger vand op som en svamp, så murvægge er ofte overtrukket en vandtæt forsegler for at forhindre vand i at sive ind i murstenene.

Når fugerne med tiden går til, kan regnvand sive ind i toppen eller siderne af murstenene, hvor der ikke er nogen vandtæt forsegling.

Når vi kommer under 0 grader om vinteren, fryser vandet i murstenene og det gør at det udvider sig og beskadiger murstenen. Frostbeskadigede mursten kan knække eller splintres fuldstændigt.


Hvis du ser mursten med en ru, eroderet overflade, skyldes det normalt skader fra frost- til tøvejr.

Sådan nogle beskadigede mursten mister ikke kun deres vandtæthed. Deres ru overflade er med til at opsuge mere vand/fugt istedet for at afvise den. På den måde er der startet en ond cirkel som bare vil gøre murstenene mere og mere svage.

Denne ond cirkel, kan gøre at bare en enkelt revnet mursten til sidst kan svække en hel mur og forårsage alvorlig gennemtrængende fugt.

Hvis du finder en mursten, der har mistet sin glatte overflade, bør den udskiftes, så du undgår at problemet spræder sig.

Det er meget hurtigere, lettere og billigere at udskifte ‘en mursten end at reparere en hel mur, for ikke at nævne skader fra gennemtrængende fugt i dit hus.

Er der ingen problemer ved ny-fugede mure?

Kun hvis du har brugt den rigtige type fuge, ellers kan du godt rende ind i problemer.

Fuger skal altid være blødere end mursten, så enhver udvidelse i murstenene eller bevægelse i væggen komprimerer den bløde fuge og efterlader murstenene ubeskadigede. Tænk på fugerne som skiverne mellem ryghvirvlerne i en rygsøjle.

Desværre bruger mange hobby murer cementfuger(nok i troen om at de holder bedre, fordi de stærkere), men fugerne bliver hårdere og stærkere end mursten.

Så.

I stedet for at absorbere kraft fra enhver bevægelse sendes den gennem de blødere mursten, som kan knække eller knuses. Cementfuger kan også falde ud af væggen og efterlade murstenene udsat.

Det er let at se om et hus har fået lavet cement fuger, for murstenene rundt om fugerne, vil typisk være mere eroderede en selve fugen.

Det er derfor meget bedre at anvende en fuge der er blandet med kalk, som er et blødt og porøst materiale, der er blevet brugt i tusinder af år.

Jeg håber at du kunne bruge dette indlæg omkring fugtighed i huset og dets sammenhæng med fugernes og murstenenes stand.

Jeg håber at du opdager de små skader, inden du står med en stor skade, lige som jeg gjorde, da jeg overtog mit hus.

Fuger og sten viste sig at være i så dårlig stand, at det eneste der var at gøre, var at omfuge hele huset.

Hvis du har noget at tilføje, eller selv har stået med et omfugningsprojekt, smid da gerne en kommentar.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Recent Content